Župane, otkažite ugovor neželjenim podstanarima!

7 rujan, 2013

Prema najavama Župan Primorsko-goranske županije u pratnji Načelnice Općine Viškovo i njihovih suradnika posjetio je našu rujanski akciju „Ne dvoji – odvoji za Deana“  te nas izvijestio i o donaciji Županije namijenjenoj liječenju malog Deana.

Zahvaljujemo na ovoj vrlo lijepoj i humanoj gesti Župana, iako moramo priznati da bi nam jako puno značilo da je Župan donaciju predao u obliku kamiona odvojenih sirovina.

Kako se Župan na sastanku s članovima Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina održanom 01.09.2013. požalio na neželjene podstanare koje Županija mora trpjeti na lokaciji ŽCGO Marišćina iskoristili smo priliku i predali Županu zahtjev kojim tražimo da poduzme legitimne pravne akcije iz svoje nadležnosti kako bi se Primorsko – goranska županija riješila tih „neželjenih podstanara“.Tekst našeg zahtjeva donosimo u cijelosti:

PREDMET: Povlačenje suglasnosti na pravo građenja

Poštovani,

Tijekom ovog tjedna mediji su prenijeli Vašu izjavu u kojoj ste posebno naglasili “lokacija Marišćina je sada iznajmljena riječkoj komunalnoj tvrtki Čistoća, na koji ona dovozi otpad dok se ne izgradi postrojenje za obradu. U tom postupku se malo zabrljalo, posebno prošle godine s baliranim otpadom.”

S obzirom da ste i osobno javno izrazili svoje nezadovoljstvo načinom na koji KD Čistoća d.o.o koristi lokaciju Marišćina te uzimajući u obzir konstantne probleme s emisijama štetnih čestica i smrada plinova koji se šire sa smetlišta na lokaciji Marišćina ugrožavajući zdravlje lokalnog stanovništa, zahtijevamo da kao predsjednik Skupštine TD Ekoplus d.o.o. sazovete Skupštinu tog trgovačkog društva te predložite i osigurate donošenje odluke o povlačenju suglasnosti TD Ekoplus d.o.o na pravo građenja KD Čistoća d.o.o. na lokaciji plato Marišćina.

 S poštovanjem,

 Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Josip Begonja, Član Upravnog odbora