Uz akciju „Ne dvoji – odvoji“ 04.05.2013. ipak održan i eko-turnir!

4 svibanj, 2013

Odvajanjem sirovina iz otpada mještani osigurali nabavku sportske opreme podmlatku KK Viškovo!

Danas 04.05.2013. održana je još jedna vrlo uspješna akcija „Ne dvoji – odvoji“ koju su podržali brojni mještani koji su već od ranog jutra zajedno s djecom donosili velike količine prikupljenih sirovina.

Na samom početku organiziranja akcije „NE DVOJI – ODVOJI“ prikupljali smo uglavnom papir, plastične boce i staklo, a danas nam sumještani donose oprane i odvojene plastične i staklene spremnike svih mogućih oblika i veličina, kartonske kutije i pakiranja raznih proizvoda, tetrapake, limenke, bočice sa sprejevima… Zaista zadivljujući napredak u poimanju „smeća“ i „otpada“ koji se dogodio u vrlo kratkom vremenu.

Tijekom akcije organiziran je i humanitarni eko – košarkaški turnir. Pravoj košarkaškoj atmosferi doprinijeli su i transparenti kojima su mali i veliki navijači navijačke skupine „Halubje boys“ ukrasili ogradu igrališta.

Današnjom smo akcijom uz pomoć tvrtke Metis d.d. prikupili preko sedam tona odvojenog otpada koji će se kao korisna sirovina ponovno reciklirati, a sav prihod namijenili smo za nabavku sportske opreme za naše mlade košarkašice koje su osvojile treće mjesto na državnom školskom prvenstvu.

Ponosni smo na našu akcija „NE DVOJI ODVOJI“  koja je zaista pun pogodak i direktan primjer iz prakse koji dokazuje da je tvrdnja nadležnih institucija kako „ljudi ne žele odvajati sirovine iz otpada“ neistinita.  Žalosna je činjenica da nadležne institucije ne žele uvesti ekološki zasnovan sustav odvajanja otpada iz svojih privatnih i parcijalnih političkih interesa.

Lokalna općinska administracija također aktivno sudjeluje u opstrukciji te je odbila dati suglasnost za održavanje košarkaškog turnira tijekom naše ekološke akcije prikupljanja odvojenog otpada. Međutim, uz pristanak roditelja i dodatno poduzete mjere sigurnosti, turnir je ipak bez ikakvih problema održan, pa je zaista prava šteta da taj entuzijazam mladih sportašica i sportaša, popraćen i izvanrednim rezultatima, ne nailazi na podršku općinske administracije.

Hvala svima su koji su sudjelovali u našoj akciji, hvala trenerima i roditeljima malih košarkaša i košarkašica na podršci i aktivnom sudjelovanju u današnjim ekološko – sportskim akcijama.

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Eko Kvarner – Ogranak Halubje

Mirna Međimorec Glasnogovornica