U sklopu akcije Ne dvoji – odvoji 01.06.2013. godine i boćarski eko turnir!

28 svibanj, 2013

Pridružite se našoj lipanjskoj Ne dvoji – odvoji akciji i našem humanitarnom eko – boćarskom turniru i donesite odvojene sirovine iz otpada!

Nastavljamo našu ekološku akciju „Ne dvoji – odvoji“ i u lipnju i pozivamo Vas da nam se pridružite. Naši Vas aktivisti u subotu 01.06.2013. od 08:00 do 12:00 očekuju na lokacijama: Stara škola u Marčeljima i Boćarski dom u Marinićima.

Međutim, to nije sve! U suradnji s nastavnim osobljem Osnovne škole „Sveti Matej“ i voditeljima boćarskih klubova s područja Grada Rijeke i riječkog prstena tijekom akcije „Ne dvoji – odvoji“ organiziramo i humanitarni eko – boćarski turnir. Uz suradnju ovlaštenog sakupljača otpada tvrtke „Metis“ d.o.o. cjelokupni smo prihod od prikupljenih sirovina namijenili nabavci sportske opreme za naše mlade brončane košarkašice iz Ženskog Košarkaškog Kluba Viškovo. Tijekom svibanjske „Ne dvoji – odvoji“ akcije prikupilil smo 2.200,00 kn te se nadamo se da ćemo našom lipanjskom akcijom uspjeti prikupiti iznos koji će biti dovoljan za nabavku trenerki za naše košarkašice.

Tijekom svibnja održali smo i planirane eko radionice u suradnji s Dječjim vrtićem „Malik“, Dječjim vrtićem na Drenovi i Osnovnom školom „Škurinje“. Vesele nas pozivi za organizaciju novih radionica te smo im se vrlo rado odazvali.

Koristimo priliku zahvaliti se Upravi KD „Čistoća d.o.o.“ koja je na naš poziv donijela odluku o financiranju nabavke spremnika za odvojeni otpad. Nabavljeni spremnici će po održanim radionicama ostati u dječjim vrtićima i školama te će djeca odmah moći primjeniti u praksi ono što su tijekom edukacije naučila.

Nadamo se da ćemo se s Upravom KD „Čistoća d.o.o.“ moći dogovoriti i oko preuzimanja odvojenih sirovina koje će se predati ovlaštenim sakupljačima, pa ćemo na taj način osigurati da odvojene sirovine ne završe kao „smeće“ na smetlištu Marišćina.

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Eko Kvarner – Ogranak Halubje

Silvana Vozila, Voditeljica Eko tima