Rujanska “Ne dvoji – odvoji za Deana“ najuspješnija i najposjećenija akcija Udruge!

7 rujan, 2013

Prema preliminarnim rezultatima prikupljenih količina sirovina iz otpada današnja je akcija „Ne dvoji – odvoji za Deana“ definitivno najuspješnija eko humanitarna akcija naše Udruge. Uz pomoć naših mještana i zahvaljujući našim gostima prikupili smo preko 5 tona sirovina!

Posebno nam je drago što su se našem pozivu da se pridruže našoj akciji i svojim primjerom iskažu podršku ekološkom sustavu odvajanja otpada odazvali gdin Zlatko Komadina, Župan Primorsko – goranske županije sa suradnicima, gđica Sanja Udović, Načelnica Općine Viškovo i gđa Jagoda Dabo, Predsjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo. Posebno se zahvaljujemo na humanoj gesti, financijskoj donaciji Primorsko – goranske županije koja je namijenjena liječenju našeg malog sugrađanina Deana Doknića.

Kako se Župan na sastanku s članovima Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina održanom 01.09.2013. požalio na neželjene podstanare koje Županija mora trpjeti na lokaciji ŽCGO Marišćina iskoristili smo priliku i predali Županu zahtjev kojim tražimo da kao Predsjednik Skupštine TD Ekoplus d.o.o. osigura donošenje odluke o  povlačenju suglasnosti TD Ekoplus d.o.o na pravo građenja KD Čistoća d.o.o. na lokaciji plato Marišćina.

Zaista se vrlo veliki broj mještana pridružio našoj današnjoj akciji, a posebno nas je razveselio posjet naših mladih košarkašica u prekrasnim novim dresovima. Naše su se mlade košarkašice željele zahvaliti na donaciji i predstavnicima tvrtke Metis d.d., našim partnerima bez kojih naše akcije ne bi bile tako uspješne.

Svakako bi željeli posebno istaknuti da nam je pomoć vrlo stručnih djelatnika tvrtke Metis d.d. ključna za uspješnu organizaciju sustava razvrstavanja odvojenih sirovina koje nam donose građani. Jako cijenimo i veliko razumijevanje i spremnost odgovornih osoba tvrtke da dodatnim financijskim donacijama sudjeluju u našim eko humanitarnim akcijama.

Ovu smo uspješnu „Ne dvoji – odvoji za Deana“ akciju zaključili eko humanitarnom nogometnom utakmicom između ekipe novinara pojačane članovima Mjesnog Odbora Marčelji i članova Udruge koji kao nogometna ekipa “Eko borac” sudjeluju na lokalnim nogometnim turnirima rekreativaca promovirajući i rad naše Udruge. Nogometna utakmica je odigrana u vrlo teškim uvjetima na tvrdom asfaltu i pod žarkim podnevnim suncem, ali su obje ekipe igrale zaista vrlo, vrlo angažirano, pa je utakmica završila dosta tijesnim rezultatom 7:5 u korist naših „Eko boraca“.

Zahvaljujemo se ekipi novinara koji su nam pokonili svoje slobodno vrijeme i dodatno svojim angažmanom i energijom obogatili ovu našu akciju. Veliko „Hvala“ i svim medijima na brojnim medijskim objavama i velikoj medijskoj podršci!

Hvala svima koji su danas sudjelovali u akciji, vidimo se opet prve subote u mjesecu listopadu!

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Mirna Međimorec, Glasnogovornica