Prosvjedna skupina građana finale je riječke karnevalske povorke

4 ožujak, 2019

img_4506

Prosvjednu akciju kojom je obilježen završetak karnevalske povorke za 2019. godinu u Rijeci organizirali smo zajedno s mještanima kako bi još jednom cjelokupnu javnost, nadležne institucije, a posebno Gradonačelnika grada Rijeke Vojka Obersnela potaknuli na rješavanje problema centra za gospodarenje otpadom Marišćina.

Riječki je gradonačelnik predstavnik grada koji ima 41% suvlasničkih prava i obaveza u tvrtki Ekoplus d.o.o. koja upravlja postrojenjem na Marišćini, a uporno godinama ignorira probleme u radu tog centra kao što je jučer ignorirao i našu prosvjednu akciju.

Okrenuti glavu od problema i praviti se da ne postoje osnova je politike trenutnog gradonačelnika koja grad Rijeku dovela do ruba ekonomske, financijske, demografske i ekološke provalije.

Željeli smo poslati poruku Gradonačelniku grada Rijeke da je  krajnji je čas da prestane glumatati nedodirljivog vođu i počne rješavati probleme građana kojima je dozlogrdila ekonomska, ekološka i financijska pustoš koju im donijela njegova ekipa koja na lokalnoj razini desetljećima  rastače imovinu i budućnost svih nas!

Upravni odbor Udruge Krizni eko stožer Marišćina