Proljetna NE DVOJI – ODVOJI akcija za obnovu eko vrta OŠ Sveti Matej Viškovo!

14 travanj, 2016

Vrijedne sirovine ne bacajte u „smeće“! Obavezno izdvajajte papir, staklo, plastiku i metale! 

Osnovna škola „Sv. Matej“ u Viškovu dolaskom proljeća dobit će novo još bogatije cvjetno ruho! Jorgovanima, javoru, ružama i perunikama pridružit će se i novi su stanovnici eko – vrta, nekadašnjeg običnog šljunčanog dvorišta, poput  mirisnog začinskog bilja lavande, ružmarina, majčina dušice i kadulje.

Po uspješno provedenoj akciji sadnje planirane su i aktivnosti na obnovi uređenja školskog eko – vrta kroz popravak i obnovu kompostera, obradu, bojanje i uređenje klupica i obnovu pločica s imenima sadnica.

Ovogodišnjom proljetnom ekološkom akcijom „Ne dvoji – odvoji“ u mjesecu travnju nastavljamo tradicionalnu akciju prikupljanja sirovina iz otpada čije ćemo prihode u cijelosti usmjeriti na obnovu i dodatno uređenje „Zelenog parka“ Osnovne škole „Sveti Matej“ u Viškovu.

Cilj svih naših „NE DVOJI – ODVOJI“ akcija je promocija odvajanja sirovina iz otpada već u domaćinstvima i poticaj našim sugrađanima da prihvate način razmišljanja koji otpad tretira kao vrijedan izvor sirovina, jer otpad nije smeće!

Ne bacajte vrijedne sirovine u smeće! Izdvojite papir, staklo, plastiku i metal i donesite ih u subotu  16.04.2016. godine od 08:30 do 11:30 sati ispred Stare škole Marčelji.

Uz domjenak i prigodno druženje prisjetit ćemo se svih prošlih akcija i porazgovarati o planiranim novim aktivnostima.

Sudjelujte i Vi i svojim doprinosom očuvajte okoliš, a boravak mališana u školi učinite ugodnijim!

 

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Josip Begonja, predsjednik