Primjedbe na Stručnu podlogu za ishođenje okolišne dozvole ŽCGO Marišćina

17 lipanj, 2014

Temeljem OBJAVE Javne rasprave  u postupku izvođenja okolišne dozvole postrojenja Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“, Općina Viškovo, izvršili smo javni uvid u Stručnu podlogu zahtjeva za ishođenje okolišne dozvole postrojenja Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“, Općina Viškovo (daljnjem tekstu Stručna podloga) te  podnijeli sljedeće primjedbe i prijedloge:

  1. Zahtjeva se obustava postupka izvođenja okolišne dozvole postrojenja Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“, Općina Viškovo zbog formalnih i suštinskih propusta u Stručnoj podlozi zahtjeva za ishođenje okolišne dozvole postrojenja Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“, Općina Viškovo.

2. U objavi javne rasprave jasno je navedeno da je sva dokumentacija dostupna pored ostalog i na web stranicama Primorsko-goranske županije. Međutim na tim je web stranicama dostupna samo Stručna podloga, ali ne i prateći dokumenti navedeni na stranici 1 Poglavlje A – 1 kao i na stranici 29 Poglavlje H – 1 Stručne podloge.U uvjetima raspisane Javne rasprave u postupku izvođenja okolišne dozvole postrojenja Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“, Općina Viškovo, jasno je navedeno da sva dokumentacija treba biti na raspolaganju javnosti i zainteresiranoj javnosti, što očito nije slučaj te raspisanu Javnu raspravu treba poništiti i ponoviti postupak Javne rasprave. Zbog opisanih propusta u pripremi dokumentacije Stručnu podlogu smatramo nevaljanom.

Obrazloženja navedenih primjedbi i detaljnu specifikaciju donosimo u privitku objave.

Zahvaljujemo svim mještanima koji su se odazvali našem pozivu i sudjelovali u postupku javne rasprave te supotpisali primjedbe na Stručnu podlogu za ishođenje okolišne dozvole ŽCGO Marišćina.  Zaista smatramo da “nadležne institucije” ukupan broj od 174 potpisa mještana ne bi smjele ignorirati.

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Josip Katalinić, predsjednik