DORH podignuo optužni prijedlog zbog kršenja odredbi Zakona o otpadu!

27 veljača, 2013

Danas je protiv KD Čistoće i dviju odgovornih osoba tog poduzeća Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) podiglo optužni prijedlog zbog katastrofe s balama koja se dogodila u ljeto 2012.

Tekst sa web stranica DORH-a prenosimo u cijelosti:

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je nakon provedenih izvida i dokaznih radnji; a vezano za kaznene prijave protiv odgovornih osoba komunalnog društva iz Rijeke kao i protiv odgovornih osoba u jedinici lokalne vlasti kojima su građani sa područja Rijeke upozoravali na onečišćenje okoliša na području općine Viškovo i zapadnog dijela grada Rijeke prouzrokovano nesavjesnim odlaganjem otpada na deponiju Marišćina i Viševac; podnijelo Prekršajnom sudu u Rijeci optužni prijedlog protiv dvojice hrvatskih državljana (1947. i 1948.) te jedne pravne osobe zbog prekršaja iz čl. 4. st. 2. t. 3. Zakona o otpadu. (27. 2. 2013.)

Pravnu osobu i okrivljenike kao odgovorne osobe u pravnoj osobi se optužnim prijedlogom tereti da su; iako dužni brinuti se za odlaganje otpada; u razdoblju od lipnja 2012. godine do listopada 2012. godine u Viškovu, na deponiju otpada Viševac i privremenom skladištu otpada Marišćina, propustili balirati, prevoziti i skladištiti komunalni otpad na način kojim se izbjegava širenje neugodnih mirisa u okoliš, a što je imalo za posljedicu pogoršanje kvalitete života ljudi na zahvaćenom području.

Povezani sadržaji

  • Priopćenje u vezi optužnog prijedloga DORH-a

    Članovi Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina sudjelovali su kao oštećenici u predmetu kojeg Državno odvjetništvo vodi povodom kaznenih prijava protiv pravne osobe KD Čistoća d.o.o. zbog počinjenih kaznenih djela onečišćenja i ugrožavanja okoliša otpadom. Državno odvjetništvo je analizom obavljenih izvida i dokaznih radnji ...