“NE DVOJI-ODVOJI!” studeni – rezultati i poziv na akciju u prosincu

3 prosinac, 2013

Tijekom jubilarne desete akcije “NE DVOJI – ODVOJI!” koja je održana 09. studenog prikupljeno je čak 6190kg otpada!

Dragi naši sudionici, hvala Vam svima još jednom što iz akcije u akciju odvajate sve više svog otpada. Izrazito nas veseli i što se akciji svaki puta priključi i nekoliko novih lica.

Posebna zahvala ide i Wiener osiguranju, koje nam je, kao i nekoliko mjeseci ranije, za akciju darovalo više od tone starog papira.

Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da je na taj način prikupljeno čak 1860,50 kn! Na taj smo način uspjeli dovršiti financiranje nabavke majica za “Streličarski klub Rijeka”, a preostali iznos pridodati ćemo sredstvima koje ćemo prikupiti u sljedećoj akciji “NE DVOJI – ODVOJI!”, koja će se održati 07. prosinca 2013. godine.

Tijekom akcije u prosincu, prodajom odvojenog otpada, prikupljati ćemo sredstva za “zeleni vrt” OŠ “Sveti Matej” u Viškovu. Naime, saznali smo za potrebu uređenja vanjskog prostora OŠ “Sveti Matej” te smo projekt uređenja „Školski zeleni vrt“ prijavili na natječaj za građanske inicijative „Naš doprinos zajednici“ pri Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Projekt sadržava uređenje zelenog vrta u dvorištu škole, na lokaciji koja je pogodna za tu namjenu. Kroz planirani projekt uređenja zelenog vrta, a uz pomoć svih zainteresiranih volontera, izradit će se biljna područja s cvijećem, sadnicama i drvećem, urediti šetne stazice te postaviti klupice i stolove.

Sa velikim zadovoljstvom ovim putem možemo priopćiti da je ocjenjivačko tijelo Zaklade predložilo financiranje naše inicijative u iznosu od 15.000,00 kn te smo na taj način iz EU fondova uspjeli osigurati 75% sredstava potrebnih za izvedbu projekta. Prema prijavljenom projektu, uvjet za financiranje 75% troškova je prikupljanje početnih sredstava u iznosu od 5.000,00 kn (25%) kroz donacije u materijalu, usluzi ili novcu od strane građana, poduzetnika i lokalne samouprave, a prije početka provedbe inicijative, odnosno najkasnije do 11.12.2013. godine. Upravo u tu svrhu namijeniti ćemo sredstva akcije “NE DVOJI – ODVOJI!” u prosincu.

Marljivo odvajajte (i razdvajajte) otpad i pomozite izgradnju zelenog vrta u OŠ “Sveti Matej”!

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Toni Grlica, član Nadzornog odbora