Nastavljamo akciju “NE DVOJI – ODVOJI”

26 veljača, 2013

Uprkos nepostojećoj podršci vladajuće „političke garniture“ u Općini Viškovo, nastavljamo s našom akcijom prikupljanja odvojenog otpada! Naši Vas aktivisti u subotu 02.03.2013. od 08:00 do 12:00 očekuju na lokacijama: Stara škola u Marčeljima i Boćarski dom u Marinićima.

 Nemojte vrijedne sirovine baciti u „smeće“! Izdvajajte papir, staklo, plastiku, metale iz otpada!

Ne odustajemo od planiranih ekoloških akcija, programa i radionica iako izvršna vlast u Općini Viškovo odbija financijski i organizacijski podržati ekološke programe pa je tako prijedlog programa ekoloških akcija i radionica naše Udruge odbijen, jer za tu vrstu programa „za sada nisu planirana proračunska sredstva“?

(dopis Upravnog odjela ureda Načenika Općine Viškovo KLASA: 610-01/12-01/32, URBROJ:2170-09-03-/27-13-95)

Naravno da nakon tri uzastopna mandata ovakva izvršna vlast konačno i uspijeva pretvoriti Općinu Viškovo u smetlište za cijelu Primorsko – goransku županiju i šire. Bez obzira na to, ta ista politička opcija koja obnaša izvršnu vlast u općini Viškovo, traži novi mandat s demagoškim parolama o održivom razvoju, komunalnoj infrastrukturi, oborinskoj i sanitarnoj kanalizaciji i ekološkom sustavu odvajanja otpada.

Što vas je spriječilo da u proteklih 12 (dvanaest) godina provedete opisani program vladajuća „politička elito“?  Čime ste dokazali da možete sve najavljeno provesti u naredne 4 (četiri) godine? PIPL MAST TRAST AS???

Iako ovakva izvršna vlast treba 17 (sedamnaest) dana samo da bi provela proceduru za odobrenje korištenja prostorija u Staroj školi Marčelji, Udruga Krizni Eko Stožer Marišćina uz podršku građana nastavlja s ekološkom akcijom koju provodimo u suradnji sa tvrtkom Sekundar usluge d.o.o. Prihod od prikupljenih sirovina, uz suglasnost sudionika akcije, donacija je Udruzi kojom ćemo financirati planirane pravne akcije.

Pridružite se našoj akciji NE DVOJI – ODVOJI! Pokažite „političkim garniturama“ da ekološke akcije nisu samo prigodne fraze kojima će začiniti svoje predizborne programe!

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Eko Kvarner – Ogranak Halubje

Mirna Međimorec, Članica tima za odnose s javnošću