Najava tribine „Ekološko gospodarenje bio razgradivim otpadom – Bio Logic 2020“

17 siječanj, 2020

Udruga Krizni eko stožer Marišćina uz potporu Primorsko-goranske županije organizira Tribinu „Ekološko gospodarenje bio razgradivim otpadom – Bio Logic 2020“. Tribina će se održati 22. siječnja 2020. godine s početkom u 11:00 u dvorani Transadria u Rijeci, na adresi Riva boduli 1.

Cilj je tribine aktivno uključiti sve sudionike u sustavu gospodarenja otpadom i detektirati uzroke višegodišnjih problema u organizaciji sustava koji su kulminirali problemima u radu ŽCGO Marišćina, ali i pokrenuti akciju rješavanja problema gospodarenja biorazgradivim otpadom, što je i jedan od osnovnih problema postojećeg sustava.

S obzirom na poziciju  i odgovornost u donošenju operativnih odluka s područja gospodarenja otpadom, na tribinu smo posebno pozvali predstavnike komunalnih društava i jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije, predstavnike političkih stranaka, stručnjake, saborske zastupnike, pučku pravobraniteljicu kao i predstavnike udruga koje se bave područjem zaštite okoliša.  

Sudionici panel rasprave bit će predstavnici komunalnih društava s područja Primorsko-goranske županije, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetika i Fonda za energetsku učinkovitost i udruge Krizni eko stožer Marišćina.