I u listopadu uspješna akcija “Ne dvoji – odvoji”

7 listopad, 2013

U subotu 05. listopada 2013. održana je 9. akcija prikupljanja sirovina – „Ne dvoji – odvoji“ u organizaciji Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina na već dobro poznatim lokacijama: Stara škola u Marčeljima i Boćarski dom u Marinićima.
Kao i do sada, našoj akciji se aktivno pridružio veliki broj mještana, koji su naučili vrijednost sirovina u otpadu i umjesto da ih bace u smeće, odlučili ih odvojiti i donijeti na našu akciju.

Uz suradnju ovlaštenog sakupljača otpada tvrtke Metis d.d. cjelokupni prihod od prikupljenih sirovina s listopadske akcije smo odlučili usmjeriti za nabavku sportske opreme za male strelicare iz streličarskog kluba „Rijeka“.
U znak zahvale, mladi streličari su odlučili održati prezentaciju tog izuzetno zanimljivog sporta te demonstrirati vlastite vještine gađanja mete.

Pored toga, voditelji streličarskog kluba su nas nagradili i s posebnom poslasticom – svim zainteresiranim posjetiteljima, omogućili su da isprobaju i vlastite sposobnosti u gađanju lukom i strijelom.

Početna nezainteresiranost se kod mnogih posjetitelja pretvorila u oduševljenje i očaranost, čim su odapeli prvih nekoliko strelica. Vjerujemo se da će se neki od njih priključiti streličarskom klubu te se nastaviti baviti ovim sportom.

Zahvaljujemo svim mještanima koji su nam donijeli vrijedne sirovine, streličarskom klubu Rijeka i našim vjernim suradnicima tvrtki Metis d.d. na pruženoj podršci te pozivamo sve građane da vrijedno skupljaju i odvajaju sirovine i donesu ih na našu sljedeću akciju u studenom 2013. godine.

 

Za Udrugu Krizni Eko Stožer Marišćina

Milan Pavelić, član Upravnog odbora