Halubajci i KESM poručuju: “Učinimo nešto prije nego nam odzvoni!”

12 veljača, 2013

Došlo je vrijeme  kada na svjetlo dana moraju izaći svi problemi ovog grada – vrijeme kada ih ne smije prikriti nikakva šarena parada!
Ove godine, na jubilarnu 30. obljetnicu Riječkog karnevala, još jednom smo htjeli upozoriti naše drage sugrađane na zajednički problem, problem s kojeg se danas skreće pažnja, a čije ignoriranje će nam se sutra svima obiti o glavu. Prilikom završnog nastupa Halubajskih zvončara, simbola karnevala i Halubajskog kraja, kraja koji je političkom voljom označen simbolom smeća,  Krizni Eko Stožer Marišćina je sa glavne tribine istaknuo transparente “Dosta nam je deponija” i “Učinimo nešto da ne bude kasno”. Toj akciji se priključilo i dvadesetak Halubajskih zvončara koji su svojim potezom jasno pokazali kako nisu zaboravili odakle dolaze i koje su istinske vrijednosti koje njihova uniforma predstavlja.

Ovim simboličnim činom, željeli smo poručiti  svakome gledatelju da je vrijeme da napokon otvori oči. Grad Rijeka s tako bogatom poviješću, u rukama nesposobnih vladara preko noći je postao  ruševina, bez ijedne granate i rata. Grad, koji je uz sva bogatstva koje ima, ostavljen bez nade za bolje sutra, grad što stoji na rubu ponora i sprema se za korak dalje. Grad koji je na pragu toga da izvore života pretvori u oaze smrti – grad kojem je ostala tek povorka kiča i mnoštvo praznih priča bez pokrića.

 

UČINIMO NEŠTO DOK NIJE KASNO!